Monday, March 5, 2012

Karnival Sukan Anak Johor (KSAJ) 2012

Assalamualaikum wbt. Salam Ta'zim. 

Pada 2 hingga 4 Mac 2012 yang lalu, Sekretariat Anak Johor Darul Ta'zim (SEJATI) UTM dengan Kerjasama Kementerian Pengajian Tinggi dan Kementerian Belia Sukan telah menganjurkan Karnival Sukan Anak Johor (KSAJ) di sekitar Universiti Teknologi Malaysia, Skudai. Program mega ini diadakan buat Siri Kedua selepas penganjuran Siri Pertama yang telah berjaya diadakan di Universiti Kebangsaan Malaysia anjuran PERMAJ UKM pada Januari 2011. Dengan diberi nama INTERAKSI BELIA SISWA JOHOR IPT 2012, program ini telah disertai oleh lebih 800 orang mahasiswa daripada 11 buah IPTA iaitu UTM, UTHM, USIM, UPM, UKM, UPSI, UUM, USM, UNIMAP, UMP dan UMT serta 1 pasukan pilihan mewakili Gerakan Belia 4B Johor. 

Majlis Perasmian Pembukaan yang diadakan di Kompleks Stadium UTM telah disempurnakan oleh YB Dato' Razali bin Ibrahim, Timbalan Menteri Belia dan Sukan. Dalam program ini terdapat 2 sub-program iaitu [1] Karnival Sukan dan [2] Wacana Ilmu Siswa. Sebanyak enam acara sukan dipertandingkan pada kali ini iaitu Futsal, Bola Jaring, Sepak Takraw, Badminton, Bowling dan Bola Tampar. Bagi Wacana Ilmu Siswa pula, diadakan beberapa slot seperti kepimpinan, peluang pekerjaan di Johor dan acara debat. 


TAHNIAH KEPADA PARA PEMENANG. 
Johan; Sekretariat Anak Johor Darul Ta'zim (SEJATI) UTM, Naib Johan; Mahasiswa Johor UTHM, Tempat Ke-3; Majlis Anak Johor (MAJOR) UPSI, Ke-4; Sekretariat Anak Johor (SOHOR) UMT, dan Ke-5; Ikatan Mahasiswa/i Johor (IKMAR) USM. 

Kontijen SEJATI UTM

Kontijen Siswa Johor UTHM

Kontijen MAJOR UPSI

Kontijen SOHOR UMT

Kontijen IKMAR USM

GAJ mengucapkan setinggi-tinggi Tahniah & Syabas kepada rakan-rakan SEJATI UTM sebagai tuan rumah penganjuran kali ini. Semoga segala kekurangan dan kesilapan dapat diperbaiki untuk masa-masa akan datang. Penganjuran program seumpama ini adalah bermatlamat untuk menghimpunkan semua rakan-rakan mahasiswa Anak Johor dari seluruh IPTA untuk bertemu dan berkenalan bagi mengeratkan ukhwah sesama anak Johor. Tahniah juga kepada para peserta dari UTHM, USIM, UPM, UKM, UPSI, UUM, USM, UNIMAP, UMP dan UMT. 

Kontijen PERMAJ UKM

Kontijen PERKASA JOHOR UPM

Kontijen AMANAH UUM

Kontijen Siswa Johor USIM

Kontijen Siswa Johor UNIMAP

Kontijen Siswa Johor UMP

Peserta Slot Wacana Ilmu Siswa. 

Maskot KSAJ 2012 (Harimau) bersama Maskot KSAJ 2013 (Helang). 

INSYA-ALLAH, penganjuran bagi Siri Ketiga pada tahun hadapan akan dilaksanakan pula oleh rakan-rakan dari Ikatan Mahasiswa/i Johor (IKMAR), Universiti Sains Malaysia. 

"Transformasi Gerakan Anak Muda, Aspirasi Perpaduan Bangsa"

Lagi gambar sepanjang program > Album Pages

0 comments:

Post a Comment