Wednesday, January 16, 2013

PROGRAM BAKTI SISWA JOHOR 2013

PROGRAM BAKTI SISWA JOHOR 2013

Gabungan Anak Johor (GAJ) IPT bertekad terus bergerak aktif dengan merancang dan melaksanakan pelbagai program serta usaha-usaha ke arah pembangunan mahasiswa Johor yang intelek dan berwibawa serta membantu Kerajaan Negeri Johor dalam agenda mempertingkatkan taraf hidup masyarakat dan kemajuan Negeri Johor. 

Bertunjangkan kepada tujuan utama untuk menabur jasa dan menyumbang khidmat bakti kepada masyarakat dan Negeri Johor, seluruh organisasi mahasiswa Johor di bawah GAJ sentiasa merencana penganjuran program yang bermatlamat agar mahasiswa Johor pulang berbakti di negeri sendiri. Lebih-lebih lagi, bagi mereka yang menuntut di institusi pengajian tinggi yang berada di luar Johor. Walau jauh merantau di negeri orang, namun semangat tetap berkobar untuk berbakti. 

FASA 1: JAN - FEB

Tarikh: 19 - 22 Jan 2012 
Tempat: Kg Tanjung Pahang, Kuala Rompin-Endau 

Tarikh: 19 - 23 Jan 2013 
Tempat: Felda Sungai Mas, Kota Tinggi 

AMANAH UUM 
Tarikh: 20 - 24 Jan 2013 
Tempat: Taman Sri Lambak, Kluang 

SEJATI UTM 
Tarikh: 31 Jan - 3 Feb 2013 
Tempat: Kg Kenangan Tun Dr Ismail, Muar 

MAJOR UPSI 
Tarikh: 6 - 9 Feb 2013 
Tempat: Kg Sungai Sayong Pinang, Kota Tinggi 

Tarikh: 22 - 24 Feb 2013 
Tempat: Felda Nitar, Mersing 

Program yang berkonsepkan khidmat kemasyarakatan dan keluarga angkat ini merupakan program utama dalam taqwim perancangan tahunan oleh setiap organisasi mahasiswa Johor di IPT. 

Sesungguhnya, usaha ini haruslah dipuji, diberi perhatian dan disokong oleh semua pihak. Kesediaan daripada pelbagai agensi di semua peringkat bagi menghulurkan bantuan sama ada dari segi sumbangan barangan keperluan mahupun sumber kewangan amatlah dialu-alukan. Para mahasiswa pula diseru agar meneruskan usaha murni ini malah mempergiatkan penganjuran dan penyertaan pada setiap sesi semester sepanjang pengajian. 

GAJ mengucapkan syabas dan semoga berjaya dengan penganjuran program ini. Tunjukkan identiti sebenar kita sebagai mahasiswa Johor yang miliki daya intelektual yang tinggi, sebagai barisan pelapis kepemimpinan di masa hadapan. 

Johor Perak Kedah Terengganu,
Sultan Berdaulat Payung Negeri, 
Merantau Jauh Menuntut Ilmu, 
Kami Pulang Menabur Bakti.

:: GEMILANG ANAK JOHOR : KEPADA JOHOR KAMI BERBAKTI ::

Oleh: Penyelaras GAJ IPT.

UPDATED - FASA 2

0 comments:

Post a Comment