Tuesday, February 25, 2014

Karnival Sukan Anak Johor (KSAJ) 2014


KARNIVAL SUKAN ANAK JOHOR (KSAJ) atau KSAJ adalah antara program mega yang dianjurkan secara tahunan di bawah Sekretariat Gabungan Mahasiswa Anak Johor (GAJ).

Acara yang dianjurkan pada setiap tahun iaitu pada semester kedua bagi tahun akademik berkenaan adalah program yang melibatkan penyertaan seluruh Mahasiswa Johor di setiap universiti yang mempunyai Persatuan atau Kelab Anak Johor dan berdaftar sebagai organisasi gabungan di bawah Sekretariat GAJ.

KSAJ adalah acara tahunan yang diadakan bertujuan menghimpunkan para mahasiswa Johor dari seluruh negara melalui elemen kesukanan, di samping membentuk diri mahasiswa yang aktif bersukan dengan gaya hidup sihat.

Penganjuran karnival sukan ini adalah berdasarkan giliran setiap Persatuan Anak Johor mengikut universiti. Penganjuran sulungnya pada 28 - 30 JAN 2011 di UKM. KSAJ kali ke-2 pula pada 2 - 4 MAC 2012 di UTM. Bagi kali ke-3, penganjurannya terpaksa ditangguhkan bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum 13 (PRU13) pada Mei lepas. [Klik: Imbasan KSAJ 2012]

Meneruskan perancangan terdahulu, KSAJ kali ke-3 ini akan diadakan di Universiti Sains Malaysia (USM) pada 4 - 6 April 2014 oleh IKATAN MAHASISWA/I JOHOR USM.

Acara yang akan dipertandingkan pada kali ini adalah sama seperti pada edisi 2012 iaitu :
1. Futsal - Lelaki
2. Bola Jaring - Wanita
3. Bola Tampar - Lelaki & Wanita
4. Sepak Takraw - Lelaki
5. Badminton - Perseorangan L & W, Beregu L & W, Beregu Campuran

Ini bermakna setiap kontinjen terdiri daripada 50 orang peserta termasuk pegawai pengiring, dengan yuran penyertaan sebanyak RM250.
Sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi :
1. Farhan (YDP IKMAR) - 01126863725
2. Wafa Nabila (Pengarah) - 0177595224

LIKE OFFICIAL PAGE KARNIVAL SUKAN ANAK JOHOR - KSAJ

Menyingkap dua penganjuran yang lalu, semestinya acara mega yang dinanti-nantikan ini bakal dimeriahkan dengan keseronokan para peserta yang mewarnai temasya karnival ini, yang hadir bukan semata-semata ingin merebut gelaran Juara, tetapi hanya sekadar bertemu dan beramah mesra dengan rakan-rakan sekampung.  "ANAK JOHOR STYLE!"

Nota: Logo di atas adalah logo lama. Nantikan logo baru daripada penganjur.

0 comments:

Post a Comment