Monday, May 1, 2017

Yayasan Pasir Gudang Sedia MembantuPASIR GUDANG, 30 April – Badan bukan kerajaan (NGO) dan persatuan di sini boleh mendapatkan bantuan daripada Yayasan Pasir Gudang bagi melaksanakan dan menjayakan pelbagai aktiviti.

Menteri Besar Johor, Dato’ Mohamed Khaled Nordin, berkata yayasan itu tidak hanya semata-mata menyediakan bantuan untuk infrastruktur saja.

Katanya, jika NGO dan persatuan menganjurkan aktiviti yang boleh membantu meningkatkan keceriaan masyarakat, mereka boleh mendapatkan bantuan daripada yayasan terbabit.

“Sekiranya ada program yang baik, yayasan ini akan menyumbang untuk menjayakannya.

“Ini kerana Kerajaan Negeri mahu menggalakkan semangat kesukarelaan dalam kalangan rakyat,” katanya ketika berucap pada Karnival Muafakat Zon Air Biru di Taman Air Biru di sini, hari ini.

Turut hadir, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Pasir Gudang (MPPG), Hasrin Kamal Hashim dan Ahli MPPG, Datuk A Rahim A Latif yang juga Naib Ketua UMNO Bahagian Pasir Gudang.

Sementara itu, Mohamed Khaled mengingatkan orang ramai bahawa Johor boleh menjadi negeri yang berjaya, jika semua pihak bersama-sama menjaga negeri ini.

“Jadilah sebahagian daripada ‘Team Johor’ dan jayakan negeri kita agar rakyat akan mengecapi kesejahteraan.

“Jika ini menjadi amalan dan nilai, aspirasi Kerajaan Negeri untuk menjadi negeri maju dan kuasa ekonomi selatan akan tercapai kerana permuafakatannya,” katanya. - JAUHAR

0 comments:

Post a Comment